ابوالفضل بیهقی مورّخ، ادیب، نویسنده و پدر نثر پارسی

سمن انجمن یادمان ابوالفضل بیهقی پدر نثر پارسی

ابوالفضل بیهقی مورّخ، ادیب، نویسنده و پدر نثر پارسی

سمن انجمن یادمان ابوالفضل بیهقی پدر نثر پارسی

غرض من آن است که تاریخ پایه ای بنویسم و بنایی بزرگ افراشته گردانم، چنان که ذکر آن تا آخر روزگار باقی ماند.
غرض من از نبشتن این اخبار آن است تا خوانندگان را فایده ای به حاصل آید و مگر کسی را از این به کار آید... و هرکس که این نامه بخواند، به چشم خرد و عبرت اندر این نامه بنگرد، نه بدان چشم که افسانه است.
اما براستی ابوالفضل بیهقی به عنوان یکی از برجسته ترین تاریخ نگاران تمامی ادوار ایران درباره تاریخ چگونه می اندیشید؟ از منظر او، اهمیت و فایده تاریخ چه بود؟ به باور وی، رسالت تاریخ را در چه مواردی باید جستجو کرد؟ در این کوتاه سخن، بنابر آن است تا پاسخی روشن بدین پرسش ها و سوالاتی از این دست داده شود و بدین طریق از ذهن تاریخ نگر این تاریخ نگار پرآوازه، آگاهی بهتری یافت.
اول آبانماه روز ملی ادیب شیرین سخن ، تاریخ نگار منصف ،حقیقت گوی عادل و پدر نثر پارسی ابوالفضل بیهقی گرامی باد. نویسنده: رضا حارث آبادی 09122042389 -09193060873
تلگرام Rezabeyhaghi@ اینستاگرام https://www.instagram.com/beyhaghinews/

کلمات کلیدی

تاریخ بیهقی

ابوالفضل بیهقی

اول آبان روز ملی ابوالفضل بیهقی

تاریخ بیهقی این مکتوب یال افشان جاوید

روستای حارث آباد سبزوار زادگاه ابوالفضل بیهقی

ابوالفضل بیهقی استاد مسلم نثر فارسی

رضا حارث آبادی

محمود دولت آبادی

محمود دولت آبادی رمان نویس برجسته سبزواری

روستای حارث آباد سبزوار

بیهقی

abolfazlbeyhaghi

abolfazl beihaghi

معلم شهید دکتر علی شریعتی

معلم شهید دکتر شریعتی

مجله اینترنتی اسرارنامه سبزوار

روستای حارث اباد سبزوار

حسین خسروجردی نویسنده معاصر تاریخ وادب فارسی

حسین خسروجردی نویسنده توانای معاصر سبزوار

حسین خسروجردی رمان نویس بزرگ سبزواری

اول آبان روز نثر فارسی و بزرگداشت ابوالفضل بیهقی در سبزوار

اول آبان ماه روز ملی ادیب شیرین سخن

تمین همایش ملی بزرگداشت ابوالفضل بیهقی پدر نثر فارسی

تاریخ نگار منصف

تاریخ بیهقی‌ و تأثیر آن بر ادبیات امروز

روستای حارث اباد شهرستان سبزوار زادگاه ابوالفضل بیهقی

اول آبان روز ملی نثر فارسی و بزرگداشت بیهقی

سبزوار

مجله اینترنتی اسرارنامه

دکتر مهیار علوی مقدم

بایگانی

پیوندها

گزیده‌ای از تاریخ بیهقی

پنجشنبه, ۲ شهریور ۱۳۹۱، ۰۶:۱۳ ق.ظ

گزیده‌ای از تاریخ بیهقی: دیبای زربفت

گزیده‌ای از تاریخ بیهقی: دیبای زربفت استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد از انتشار کتاب «دیبای زربفت» گزیده ای از تاریخ بیهقی خبر داد و گفت: این کتاب آموزشی برای نخستین با لوح فشرده که کتاب را قرائت می‌کند در اختیار مخاطبان قرار گرفت.

محمد جعفر یا حقی گفت:  این کتاب از جدیدترین تصحیح تاریخ بیهقی استخراج شده و محتوای آن توسط خانم مشکور در یک لوح فشرده قرائت شده ه مخاطبان برای فهم آن با مشکلی مواجه نشوند.

وی با اشاره به این که «دیبای زربفت» خلاصه­ای از تمام بخش­های تاریخ بیهقی است، اظهارداشت: انتشارات سخن این کتاب را در 487 صفحه و با شمارگان 1650 نسخه منتشر کرده ‌است.

یاحقی ادامه داد: این کتاب  جزو مجموعه «از میراث ادب فارسی» است، مجموعه‌ای که برای آشنا کردن علاقه­مندان، از هر گروه و در هر سن، با آثار زبان و ادب فارسی و فرهنگ ایران تهیه شده است.

به گفته وی، این کتاب نیز به  دلیل همراه داشتن لوح فشرده و ساده­نویسی، از نظر اندیشه، موضوع و ترغیب و دلپذیری به طور قطع توجه خوانندگان را به خود جلب خواهد کرد.

یاحقی با اشاره به این که ضبط و تلفظ کلمات و اعراب  در این کتاب مشخص شده، بیان داشت: اصول نقطه ‌گذاری نیز در آن‌ رعایت شده تا مطالعه متن برای خوانندگان آسان باشد.

عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی اضافه کرد: آیات قرآن کریم، احادیث نبوی و عبارات عربی که در متن است نیز با اعراب‌ گذاری و به همراه قرائت مشخص شده است.

وی افزود: در پایان کتاب، لغات و ترکیبات و اصطلاحات، اسامی خاص، عبارات عربی یا دشوار و پیچیده، به ترتیب شماره صفحات و سطورتوضیح داده شده و این توضیحات بسیار مختصر و ساده و در حد ضرورت است.

روضه­های رضوانی هم منتشر شد

این استاد دانشگاه همچنین از انتشار کتاب «روضه­های رضوانی» خبر داد و گفت: روضه‌ های رضوانی، دفتر شعرهای  ابوالفضل بیهقی است که با گزینش انتشار یافته است.

 یاحقی با اشاره به این که نثر بیهقی ویژگی‌های شاعرانه  بسیاری دارد، اظهارداشت: او توانسته خود را به حوزه شعر آزاد نزدیک کند و در زمانه‌ای که هنوز نثر پارسی حتی به آرایش­های ادبی معمول در شعر سنتی نیز نزدیک نشده ‌بود، عرصه نوآیینی به روی نثر فارسی گشود که در کتاب «روضه­های رضوانی» آورده شده است.

وی ادامه داد: هدف از انتشار این مجموعه انتخاب نمونه‌­ای از شاعرانه‌های بیهقی  است که نکته­‌ای، پیامی و حرفی برای مخاطب امروز داشته ‌باشد و او را به حسی شعری رهنمون شود .

به گفته وی، در نقل این شاعرانه‌­ها نظم روایی کتاب به هم نخورده و درمجموعه گزیده‌ها به ترتیب صفحات کتاب (بر اساس تاریخ بیهق، چاپ انتشارات سخن، 1388) آمده و برای سهولت امر مراجعه، شماره صفحه هر مورد نیز نقل شده ‌است.

این کتاب را انتشارات سخن در 264 صفحه و با شمارگان 1650 نسخه منتشر کرده‌ است

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی