مثلث خراسانی : حسنک وزیر، بیهقی، دولت آبادی
مثلث خراسانی : حسنک وزیر، بیهقی، دولت آبادی
خبرگزاری ایلنا یکشنبه (۱۵ بهمن ۹۱) طی یک مصاحبه کوتاه با دولت آبادی نوشت :
«محمود دولتآبادی» (نویسنده) از تالیف کتابی دربارهی بیهقی خبر داد.
محمود دولتآبادی در گفتگو با خبرنگار ایلنا، در این مورد گفت: درحال حاضر مشغول نوشتن کتابی برای ارزیابی هنر نویسندگی بیهقی به بهانهی داستان زندگی «حسنک وزیر» هستم. این کتاب درحال نگارش است و به همین دلیل نمیتوانم بگویم چند صفحه دارد و در چه مرحلهای است.
روزنامه بهار هم با این نویسنده گفتگویی کرده بود که موارد جدیدتری درباره این کتاب مطرح شده است.
محمود دولتآبادی نویسنده کتابهای ماندگاری همچون «کلیدر» و «جای خالی سلوچ» درحال نوشتن مقدمهای تحلیلی برای ارزیابی هنر نویسندگی بیهقی به بهانه داستان زندگی «حسنک وزیر» است.
این نویسنده معاصر که پیش از این هم به ارزیابی شاهنامه فردوسی با محوریت رستم و سهراب پرداخته بود در این مورد به بهار گفت: «درحال حاضر مشغول نوشتن مقدمهای برای ارزیابی هنر نویسندگی بیهقی به بهانه داستان زندگی «حسنک وزیر» هستم.
ابوالفضل بیهقی نویسنده داستانهای مهمیاست و کتاب «تاریخ بیهقی» او پر از داستانهای هیجان انگیزی است که آنها را میتوان وارد داستانهای امروزی کرد. نوع کار وی از جهت روش داستانی بسیار ظریف و اصیل است. من از همان ابتدا به ادبیات کلاسیک علاقه وافر داشتم و سال گذشته هم درباره حکیم ابوالقاسم فردوسی با محوریت رستم و سهراب این کار را انجام دادم.
امسال همولایتیهای من به صرافت افتادند تا در مورد نویسنده همشهری خودشان یک کار ویژه انجام بدهند. بیهقی اهل حارث آباد است، این روستای سبزوار با روستایی که من در آنجا به دنیا آمدهام تنها هشت کیلومتر فاصله دارد.»
نویسنده کتاب «نون نوشتن» درباره انگیزه نوشتن این کتاب گفت: «بیهقی از این جهت جزو مهمترین نویسندگان مااست که ادبیات را وارد تاریخ کرده است. و این کار برای من ادای دینی است به نویسندهای که برایم حائز اهمیت است. ادای دین به نویسندگان خراسانی برایم همیشه مهم بوده است و مدتی پیش هم مجموعهای از داستانهای کهن ایرانی مربوط به قرن سوم تا هفتم را گردآوری کردم. و جای خوشبختی برایم دارد که بگویم تهیهکنندگان این کتاب همشهریهای من هستند.»
محمود دولتآبادی درباره دلیل انتخاب داستان «حسنک وزیر» از میان داستانهای تاریخ بیهقی گفت: «در تاریخ بیهقی داستانهای زیباتری از حسنک وزیر هم وجود داشت, اما چون در دانشگاهها و مدرسههای ما این داستان تدریس میشود و عموم مردم آن را شنیدهاند تصمیم گرفتم یک ارزیابی از داستان «حسنک وزیر» با محوریت اسم داستان انجام دهم و خود داستان را به همراه فایل صوتی خوانش «حسنک وزیر» با صدای خودم ارائه دهم.»
به نظر میرسد روزهای خوبی در انتظار دوستداران ادبیات فارسی، خصوصاً طرفداران دولت آبادی میباشد.
منبع: مجله اینترنتی سبزواری ها http://sabzevariha.com