جشنواره فرهنگی هنری بیهقی
جشنواره فرهنگی هنری بیهقی
معرفی کنفرانس
یران اسلامی با داشتن چهرههای برجسته تاریخی در زمینههای علمی، ادبی و فرهنگی یکی از پرافتخارترین تمدنهای جهان است، که بایستی در شرایط کنونی با تکیه بر آن فرازهای بلند تاریخی و شناساندن مفاخر بزرگ ایران به دانشجویان، دریچههای امید برای تعالی فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی گشود تا جوانان دانشجو هر چه بهتر با مضامین، مفاهیم و آموزههای شخصیتهای بزرگ ایرانی آشنا شوند.
ابوالفضل بیهقی چهره نام آشنای ادب فارسی ، به گواه اساتید و ادبا، برجستهترین چهره ایران در نثر فارسی است و تمامی اندیشمندان و آشنایان به ادبیات غنی فارسی بر این امر واقفند که هنر داستان نویسی در ایران مدیون اثر فاخر تاریخ بیهقی است و جایگاه والای ابوالفضل بیهقی در در نگارش داستان و نثر تا جایی است که با فردوسی درحماسه سرایی و حافظ در غزل سرایی مقایسه می نمایند اما هنوز با وجود برگزاری همایشهای، آنطور که باید به شخصیت، تاریخنگاری و آموزه های ادبی ایشان پرداخته شده است، لذا برگزاری طرحی با این موضوع لازم به نظر میرسید، تا با در نظر داشت اهداف ذیل، گامی ارزشمند در این راستا برداشته شود.
اهداف:
اهدافی که نیل به آنها مدنظراین طرح میباشد:
1ـ آگاه کردن دانشجویان و دانشپژوهان با فرهنگ ، اندیشه و زبان غنی پارسی گذشته
2ـ آشنایی هر چه بهتر دانشگاهیان با تاریخ بیهقی، نثر بیهقی و شخصیت بیهقی
3- تعامل دانشجویان و دانشپژوهان در مباحث مربوط نثر کهن پارسی و بیهق پژوهی
3ـ و آشنایی هر چه بهتر با زبان فارسی و تقویت شیوه بیان و نگارش فارسی
4ـ مشارکت خلاقانه دانشجویان در فعالیتهای ادبی با رویکرد هنری
5ـ نمایاندن مفاهیم فرهنگی و هنری تاریخ بیهقی
6ـ پرداختن به مضامین مفید تاریخ بیهقی با ابزار هنری نظیر تئاتر و موسیقی
7- پیگیری دو موضوع تعیین روز ملی بیهقی در تقویم سالانه و نشان ادبی بیهقی
الف- بخش همایشعلمی بزرگداشت بیهقی با رویکرد پژوهشی و مطالعاتی از طریق فراخوان مقاله به دانشگاههای کشور با مساعدت گروه و اساتید زبده گروه ادبیات فارسی برگزار خواهد شد.
موضوعات همایش علمی:
1- بررسیهای و پژوهشهای تاریخی تاریخ بیهقی
2- نقد و تحلیل جنبههای هنری و زیباشناسی تاریخ بیهقی
3- تأثیر تاریخ بیهقی در روند نثر فارسی
4- پژوهشهای زندگینامهای ابوالفضل بیهقی
5- تحلیل و برسی نو داستان حسنک وزیر
6- آیین دبیری و دیوانی در تاریخ بیهقی
7- هنر نویسندگی بیهقی
8- بررسی ساختار و عناصر داستانی در تاریخ بیهقی
9- بررسی و واکاوی داستانهای کهن ایرانی
10- سایر موضوعات مرتبط با نظر کمیته علمی.
ب- بخش تئاتر و نمایش آیینی: در این بخش، تئاتر حسنک وزیر از متن تاریخ بیهقی و نیز چند تئاتر دانشجویی تهیه و اجرا خواهد شد. گروه های هنری و تئاتر دانشجویی از دانشگاه های سبزوار و یک گروه مهمان در این بخش از جشنواره شرکت مینمایند . متون نمایشنامه بایستی از داستانهای ایرانی و ترجیحاً از متن تاریخ بیهقی باشد.
شایان ذکر است تئاتر حرفهای (حسنک وزیر) با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تهیه خواهد شد که بر اساس حکایتها و روایتهای تاریخ بیهقی است .
ج- بخش مسابقه داستاننویسی : در این بخش که بصورت مسابقه و با اعلام فراخوان به دانشگاههای کشور برگزار میگردد، دانشجویان خوشذوق و علاقمند به داستانهای ایرانی، داستانهای خود را تهیه و به دبیرخانه ارائه میدهند و داستانهای برگزیده در جشنواره شرکت داده خواهد شد.
د- بخش برنامه های هنری جنبی
1-د موسیقی ایرانی: در این بخش چند قطعه موسیقی دانشجویی و یک گروه موسیقی برگزیده محلی از هنرمندان سطح شهر اجرا خواهند داشت، این برنامههای هنری به سبک بومی و سنتی ایرانی خواهد بود.
2-د. بخش عکس، فیلم و نماهنگ: بخش دیگر جشنواره ایجاد نمایشگاه عکس از مکانهای ادبی تاریخی سبزوار میباشد که با هماهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری سبزوار برگزار خواهد شد و دانشجویان هنرمند عکاس نیز میتوانند آثار خود را در نمایشگاه شرکت دهند.
ساخت فیلم کوتاه ابوالفضل بیهقی از برنامه های مهم این بخش میباشد. همچنین چند نماهنگ دانشجویی نیز توسط دانشجویان تهیه و در جشنواره پخش خواهد شد.
3- برنامه های تفریحی جنبی: برای مهمانان و برگزیدگان جشنواره توسط شورای برنامهریزی در زمان مقتضی در نظر گرفته خواهد شد.
تماس با جشنواره :
شرکت کنندگان وعلاقه مندان به این جشنواره می توانند سوالات خود را از طریق تماس با دبیر خانه 4003019-0571 خانم کیخسروی ویا ارسال ایمیل به آدرس mkeykhosravi@yahoo.com پیگیری نمایند.
برگزار کنندگان همایش :