ابوالفضل بیهقی مورّخ، ادیب، نویسنده و پدر نثر پارسی

سمن انجمن یادمان ابوالفضل بیهقی پدر نثر پارسی، اول آبان ماه روز ملّی ادیب شیرین سخن، تاریخ نگار منصف، حقیقت گوی عادل و پدر نثر پارسی ابوالفضل بیهقی گرامی باد.

ابوالفضل بیهقی مورّخ، ادیب، نویسنده و پدر نثر پارسی

سمن انجمن یادمان ابوالفضل بیهقی پدر نثر پارسی، اول آبان ماه روز ملّی ادیب شیرین سخن، تاریخ نگار منصف، حقیقت گوی عادل و پدر نثر پارسی ابوالفضل بیهقی گرامی باد.

غرض من آن است که تاریخ پایه ای بنویسم و بنایی بزرگ افراشته گردانم، چنان که ذکر آن تا آخر روزگار باقی ماند.
غرض من از نبشتن این اخبار آن است تا خوانندگان را فایده ای به حاصل آید و مگر کسی را از این به کار آید... و هرکس که این نامه بخواند، به چشم خرد و عبرت اندر این نامه بنگرد، نه بدان چشم که افسانه است.
اما براستی ابوالفضل بیهقی به عنوان یکی از برجسته ترین تاریخ نگاران تمامی ادوار ایران درباره تاریخ چگونه می اندیشید؟ از منظر او، اهمیت و فایده تاریخ چه بود؟ به باور وی، رسالت تاریخ را در چه مواردی باید جستجو کرد؟ در این کوتاه سخن، بنابر آن است تا پاسخی روشن بدین پرسش ها و سوالاتی از این دست داده شود و بدین طریق از ذهن تاریخ نگر این تاریخ نگار پرآوازه، آگاهی بهتری یافت.
اول آبانماه روز ملی ادیب شیرین سخن ، تاریخ نگار منصف ،حقیقت گوی عادل و پدر نثر پارسی ابوالفضل بیهقی گرامی باد. نویسنده: رضا حارث آبادی 09122042389 -09193060873
تلگرام Rezabeyhaghi@ اینستاگرام https://www.instagram.com/beyhaghi_news/

کلمات کلیدی

تاریخ بیهقی

ابوالفضل بیهقی

اول آبان روز ملی ابوالفضل بیهقی

تاریخ بیهقی این مکتوب یال افشان جاوید

روستای حارث آباد سبزوار زادگاه ابوالفضل بیهقی

ابوالفضل بیهقی استاد مسلم نثر فارسی

رضا حارث آبادی

محمود دولت آبادی

روستای حارث آباد سبزوار

محمود دولت آبادی رمان نویس برجسته سبزواری

بیهقی

abolfazlbeyhaghi

abolfazl beihaghi

معلم شهید دکتر علی شریعتی

معلم شهید دکتر شریعتی

مجله اینترنتی اسرارنامه سبزوار

روستای حارث اباد سبزوار

حسین خسروجردی نویسنده معاصر تاریخ وادب فارسی

حسین خسروجردی نویسنده توانای معاصر سبزوار

حسین خسروجردی رمان نویس بزرگ سبزواری

اول آبان روز نثر فارسی و بزرگداشت ابوالفضل بیهقی در سبزوار

اول آبان ماه روز ملی ادیب شیرین سخن

رضا حارث آبادی بیهقی

روستای حارث اباد شهرستان سبزوار زادگاه ابوالفضل بیهقی

دانشگاه حکیم سبزواری

تاریخ بیهقی‌ و تأثیر آن بر ادبیات امروز

تمین همایش ملی بزرگداشت ابوالفضل بیهقی پدر نثر فارسی

تاریخ نگار منصف

دکتر مهیار علوی مقدم

اول آبان روز ملی نثر فارسی و بزرگداشت بیهقی

بایگانی

پیوندها

چهاردهمین همایش بین المللی بزرگداشت ابوالفضل بیهقی و مطالعات میان رشته ای نثر فارسی
14th. International Conference in Honor of Abolfazl Beyhaghi and Interdisciplinary Studies

«چهاردهمین همایش بین‌المللی بزرگداشت ابوالفضل بیهقی و مطالعات میان­رشته‌ای نثر فارسی» در اوّل آبان 1403 برگزار می‌شود. باتوجّه به ثبت روز اوّل آبان در تقویم ملّی کشور به نام «روز ملّی بزرگداشت بیهقی»  و جایگاه ابوالفضل بیهقی، به عنوان «پدر نثر فارسی و بایستگی پرداختن به مطالعات میان‌رشته‌ای، به دو حوزة مطالعات میان­رشته­ای نثر فارسی و مطالعات بیهقی‌پژوهی خواهیم پرداخت.

پژوهشگر فرهیخته،

با سلام و درود بسیار؛

«چهاردهمین همایش بین‌المللی بزرگداشت ابوالفضل بیهقی و مطالعات میان­رشته‌ای نثر فارسی» در اوّل آبان 1403 برگزار می‌شود. باتوجّه به ثبت روز اوّل آبان در تقویم ملّی کشور به نام «روز ملّی بزرگداشت بیهقی»  و جایگاه ابوالفضل بیهقی، به عنوان «پدر نثر فارسی و بایستگی پرداختن به مطالعات میان‌رشته‌ای، به دو حوزة مطالعات میان­رشته­ای نثر فارسی و مطالعات بیهقی‌پژوهی خواهیم پرداخت. این همایش به مانند سال های پیش و در سطح بین‌المللی با نمایه‌های ISC و Civilica توسط دانشگاه حکیم سبزواری، با همکاری انجمن ایران‌شناسی ایران، انجمن علمی (استادان) زبان و ادبیات فارسی، انجمن ترویج زبان وادب فارسی، انجمن ایرانی تاریخ، فرهنگستان زبان وادبیات فارسی، بنیاد سعدی، انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، بنیاد فرهنگی زنده یاد دکتر علوی مقدّم و دیگر نهادهای علمی، پژوهشی و فرهنگی کشوری و نیز نهادها و سازمان‌های استان خراسان رضوی و شهرستان سبزوار برگزار می‌شود. انتشار چکیده مقاله‌ها و مقاله‌های کامل همایش در چارچوب موضوع‌های پیشنهادی و در دو حوزة مطالعات میان­رشته­ای نثر فارسی و مطالعات بیهقی‌پژوهی، برگزاری  کارگاه های علمی و نشست های علمی ـ پژوهشی از جمله برنامه های این همایش خواهدبود.

    از آن پژوهشگر ارجمند دعوت میشود چکیده و اصل مقالة خود را پیرامون دو حوزة مطالعات میان­رشته­ای نثر فارسی و مطالعات بیهقی پژوهی (براساس موضوع­های پیشنهادی) و با توجّه به تقویم همایش، به نشانی رایانامۀbeyhaghi1400@yahoo.com  ارسال فرمایید (با بهره‌گیری از Word). مجموعة چکیده و اصل مقاله‌های «چهاردهمین همایش بین المللی بزرگداشت ابوالفضل بیهقی و مطالعات میان­رشته‌ای نثر فارسی»، دارای نمایه‌های ISC و  Civilica  و اعتبار علمی- پژوهشی درخوری است. کمیتة علمی همایش، از میان اصل و کامل مقاله‌های دارای امتیاز بالاتر علمی، شماری را به عنوان سخنرانی در نشست‌های علمی دعوت می‌کند و چکیده و اصل مقالات (در دو کتاب جداگانه) پس از داوری و تأیید بخش علمی همایش منتشر خواهد شد.  حضور در کارگاه‌های علمی-پژوهشی که توسط استادان و پژوهشگران برتر برگزار می‌شود دارای گواهی معتبر دانشگاهی و نمایه‌های ISC و  Civilica است. لطفاً به این نکته‌ها توجّه فرمایید:

1. چکیده مقاله، فقط باید در فرمت نمونه چکیده مقاله که پیوستِ این نامه است گتجانده شود و چکیده‌ مقاله های خارج از فرمت، پذیرفته نمی‌شود. باید تمام مشخصات و توضیحات موجود در این فرمت نمونه رعایت شود؛

2. چکیده و اصل مقاله، باید دارای ماهیّت علمی-‌پژوهشی، اصالت و نوآوری، بیان مسئله، ضرورت­ و اهمیّت تحقیق، روش و هدف­‌ها و دستاوردهای تحقیق باشد (بدون عنوان­‌های فرعی)؛ رعایت اصول نگارشی مراکز دانشگاهی و «دستور خط فارسی» مصوّب فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی، رعایت فاصله­‌ها و نیم فاصله‌ها، رعایت نشانه‌های درست نقطه‌گذاری، کاربرد تشدید در واژه‌­ها و بهره‌گیری از «ۀ» برای نقش‌نمای اضافۀ واژه‌های مختوم به «ه» غیر ملفوظ (مانند: نظریة ادبی) ضروری است؛

3.متن چکیده: B Louts13  نازک؛  حداکثر 220 واژه؛ کل چکیده فقط در یک صفحه؛ بدون ذکر منابع و مآخذ؛ نام کتاب‌ها در متن چکیده: ایتالیک (ایرانیک) نازک؛  چکیده در یک بند‌؛ فاصله بین سطرها: یک سانتی متر/ single؛   ابعادچکیده: قطع وزیری (چکیده را فقط در  فایلِ وُرد پیوست در «فرمت نمونه» تایپ فرمایید و با حفظ همان سربرگ همایش، در این فرمت بگنجانید)؛

4. واژه‌­های کلیدی (B Louts13 بولد): بین 3 تا 6 واژه؛ بین واژه‌ها ویرگول؛ در پایین چکیده؛ (B Louts12 نازک)؛

5. اصل مقاله، فقط باید در فرمت نمونۀ اصل و قالب مقاله که پیوستِ این نامه است گنجانده شود و ‌ مقاله های خارج از فرمت، پذیرفته نمی‌شود. باید تمام مشخصات و توضیحات موجود در این فرمت نمونه رعایت شود؛ در صفحة آغازین اصل مقاله، باید چکیدة مقاله گنجانده شود.

6. تعداد چکیده مقاله های مورد پذیرش: 2،  تعداد اصل مقاله های مورد پذیرش: 2 ؛

7. با توجّه به اعتبار علمی و بین المللی و ادواری بودن همایش و نمایه شدن چکیده و اصل مقالات در پایگاه های استنادی ISC و   Civilica  به ازای هر چکیده و اصل مقاله، مبلغی به عنوان داوری، نشر و ارائۀ گواهی دریافت می‌شود

      مبلغ و شماره حساب (مربوط به درآمدهای اختصاصی دانشگاه حکیم سبزواری) پس از پذیرش چکیده و اصل مقاله، به اطلاع پژوهشگران خواهد رسید.

با سپاس بسیار

مهیار علوی مقدّم

دبیر «چهاردهمین همایش بین المللی

بزرگداشت ابوالفضل بیهقی  و مطالعات میان­رشته ای نثر فارسی» (آبان 1403)

26 اسفند 1402

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی